Telefon: 06/30 500 5934, 06/30 500 8866 E-mail: info@hajostanfolyam.hu

Tengeri hajós tanfolyamok

Itt is az igényekhez alkalmazkodunk.Többféle képzési variáció közül lehet választani kedvező feltételekkel.

1. Nem szeretném megtanulni a tengeri hajózást, csak a jogosítvány megszerzése a fontos.

Ebben az esetben a horvát rendszerben megszerezhető vezetői engedélyre van szükséged.
 • „B” kategória: betöltött 16 életév, max 30 bruttó regisztertonna, 12 tmf-ig, vitorlás, motoros hajóra és jetski-re is alkalmas, nincs lejárata, nem kell orvosi vizsgálat, elméleti oktatás 3 óra és utána egyből „sikeres” vizsga. Havonta egyszer van csütörtökönként a kiutazás Trogirba estére meg kell érkezned, pénteken 9-től előadás 12-ig, 15 órától vizsga és már kész is a jogosítvány. Szállás, tanfolyam tolmács és vizsga 490 Euro csak az utazás jön hozzá.

 • „C” kategória: betöltött 18 év, a „B” kategóriához képest különbség, hogy bárhol elfogadják a világ valamennyi óceánján és tengerén. Orvosi vizsgálat kell 5 évenként. Kedd reggel 8 órára kell Trogirba megérkezni, 9 kor kezdődik az orvosi vizsgálat és már indul is a tanfolyam elmélet és gyakorlat egészen péntekig. 15 órától vizsga. Szállás, tanfolyam, vizsga, orvosi, tolmács összesen 790 Euro.

Mindkét esetben 2db fényképet kell vinni és az úti okmányokat. Előleggel és úti okmány másolatokkal lehet helyet foglalni a vizsgára! A vizsgák és a tanfolyam is magyar nyelven folyik!

2. Szeretném megtanulni a tengeri hajózást és a jogosítvány megszerzése is fontos.

 • Ebben az esetben a magyar képzésben megszerezhető, tudáson alapuló képzést javasoljuk.

 • Gyakorlati képzés, www.mja.hu  képzési rendszer.


Ezután két képesítés letétele közül lehet választani:

1. IV. oszt. képesítés (3 tmf-ig)
 • elméleti és gyakorlati képzésből és hatósági vizsgából áll
 • később különbözeti vizsgával III. osztályú képesítés megszerezhető
2. III. oszt. képesítés (12 tmf-ig)
 • nem előfeltétel a IV. osztályú képesítés megléte, lehet egyből ezzel kezdeni. (Véleményünk szerint ezt érdemesebb választani.)
 • GMDSS/SRC rádiós tanfolyam és vizsga is kell, hogy megkapd a végzettséged (alapszintű angoltudás szükséges). Ha a II. oszt. vizsgát tervezed, akkor javasoljuk a nagyobb távolságú LRC vizsga letételét, mert akkor később rádiózásból már nem kell vizsgát tenned.
3.  II.oszt képesítés csak a III. osztályú (12 tmf) elvégzése után tehető, ez már 200 tmf –ig enged vezetni.
 • elméleti és gyakorlati képzésből és hatósági vizsgából áll
 • GMDSS/LRC rádiós tanfolyam és vizsga is szükséges (nagyobb távolságú kommunikációra alkalmas, mint az SRC)
4. I. oszt. képesítés (mérföld korlátozás nélkül)
 
 • a képesítés megszerzéséhez a II. oszt. képesítés birtokában igazolt tengeri hajózási gyakorlatra van csak szükség. Nincs tanfolyam, nincs vizsga, csak a tengeri mérföldeket kell gyűjteni. (1500 tmf)

A magyar képzés árairól a www.mja.hu honlapon lehet tájékozódni. (Vass Tibor)

 

 

 • Ha valakinek sürgős a jogosítvány, akkor horvát képesítést javasoljuk, és utána magyar rendszerben érdemes vizsga nélkül megcsinálni a gyakorlati képzést, a kettő együtt ad használható tudást.
 •  Ha valaki szeretné magasra tenni a mércét, annak a magyar rendszert javasoljuk, itt valóban sokat kell tanulni. Azt senkinek nem javasoljuk, hogy papírral, ugyan de tudás nélkül a szerencsére bízza saját és utastársai biztonságát!
 •  "A tenger nem kér jogosítványt" ! / Vass Tibor/

 Belvízi horvát képzés

 •  A vizsgázónak 9 órára kell kiérkezni a tanfolyam helyére és már 13 órakor vizsgázhat is . A vizsgák 100%-ban sikeresek . Ezeket a vezetői engedélyeket horvát belvizeken tudod használni, Magyarországon NEM, FOGADJÁK EL! Lásd a Hatóság közzétett nyilatkozatát:
 • Vége a jogosítványturizmusnak, részletekért kattintson. (életvitelszerűen az ott lakást kell bizonyítani)

Ukrajnában a közúti jogosítványok is egyszerűbbek voltak idegen állampolgárok részére 1 nap alatt meg lehetett szerezni az A, B, C kategóriát, volt, aki ezt el is hitte természetesen ezt sem fogadták el nálunk.